Nyheter

Bilde1erdfdfgdfgfdg

Markedskommentar - 06.12.2023

FIRST Opportunities 3. kvartal-oppsummering

FIRST Opportunities hadde en god måned med en avkastning på 5,1 % for november. Dette var 3,7 % bedre enn fondets referanseindeks. Hittil i år er fondet opp 13,3 % som er 8,2 % bedre enn referanseindeks.

Her følger en kort oppsummering av 3. kvartal for alle fondets posisjoner.

NOVO FIRST

Markedskommentar - 04.12.2023

FIRST-podden #7 med Jøran Hjelmesæth: «Novo’s vidunderkur slanker både kropp og lommebok?»

Slankepillen som har rystet legemiddelbransjen med eventyrlig vektreduksjon hos mange, mens aksjonærene i Novo Nordisk er blitt fetere og fetere! Men hvem passer pillen for og hvilke langtidseffekter har den? Fedmeekspert, seksjonsoverlege og professor Jøran Hjelmesæth hjelper oss med noen av svarene.

Pen and paper illustration

Markedskommentar - 04.12.2023

Markedssyn desember

Rente-bonanza

Markedene fikk for alvor tro på at rentetoppen er nådd og at sentralbankene vil begynne å kutte allerede i 1. halvår 2024. Gode inflasjonstall og mer "duete" uttalelser, spesielt fra sentralbanken i USA, ga kraftige rentefall i november. Samtidig er oppfatningen at veksten holder seg på et godt nok nivå i USA. Dermed steg internasjonale aksjemarkeder kraftig gjennom november (ca. 8%). Oslo Børs viste mer moderasjon og steg kun 2%.

Historien gir god støtte for at aksjemarkedene utvikler seg positivt ifm. at renteforventninger endrer seg så kraftig (i positiv) retning som nå. For at den positive utviklingen skal fortsette over tid må man se at økonomien ikke utvikler seg for svakt. Her ligger hovedutfordringen for den mer langsiktige utviklingen for aksjemarkedene. Den amerikanske økonomien må sies å være i en moden fase og må derfor forventes å vokse på eller under trendvekst fremover. De fundamentale forholdene (vekstutsikter og verdsettelse) tilsier imidlertid begrenset fare for kraftige reprisinger i markedene. En mer sideveis utvikling synes mer sannsynlig. Alternativavkastningen i ulike rentemarkeder er selv etter rentefall i november tilstrekkelig attraktive for å opprettholde en høyere eksponering enn normalt mot investment grade obligasjoner.

Thomas Nielsen FIRST

Markedskommentar - 01.12.2023

14 grunner til at børsnotert eiendom er interessant

58891e370631815e52a880d1c9934b90dea54309

Tema - 23.11.2023

Statkrafts imperiebygging gir gevinst for FIRST Impact

Forrige fredag solgte det spanske energiselskapet Elecnor fornybarvirksomheten Enerfin til Statkraft for 1,8 milliarder euro. Dette har gitt en solid gevinst for aksjefondet FIRST Impact, som har vært investert i Elecnor siden mars 2021.

FIRST Veritas forside 3

Markedskommentar - 06.11.2023

First Veritas - Fondspresentasjon November 2023

Oppdatert videopresentasjon for FIRST Veritas