Hopp til innhold
Nyhet, Tema

FIRST-forvalter: Oslo Børs er attraktivt priset

09.02.24

Jonas Heyerdahl har særlig tro på et riggselskap, en butikkjede, en kjemikalieleverandør, et rubrikkselskap og en våpenprodusent.

– Uventet god BNP-vekst, avtagende inflasjon og utsikter for rentekutt har historisk vært et bra bakteppe for aksjemarkedet, påpeker forvalteren av FIRST Opportunities, som i de seneste fem årene har gitt en annualisert avkastning på 16 prosent.

– Dette har bidratt til de seneste tre månedenes optimisme blant investorene.

En konsekvens er at MSCIs verdensindeks er blitt «dyr» – helt og holdent fordi prisingen av noen store amerikanske aksjer er skyhøy.

– Pris/bok i Norge er derimot helt normal og attraktiv i et relativt perspektiv, tilføyer han.

Alle riggene i bruk

Heyerdahl liker Odfjell Drilling, som har en konsernverdi på 2-3 ganger ebitda, et utbytte på 10-23 prosent og en fri kontantstrøm yield på 21-31 prosent de neste to årene.

– Alle riggene er kontrahert de neste to årene, og kontraktsdekningen i 2026 er 62 prosent, forteller han.

En annen favoritt, Europris, handler 12 ganger årets inntjening, inkludert en opsjon på kjøp av svenske ÔoB.

Førstnevnte undervurderte etterspørselen og bestilte for få sesongvarer til jul. Dette svekket bruttomarginen, ettersom kundene kjøpte mindre plastjuletrær med høy margin og mer vaskepulver med lavere margin, ifølge Heyerdahl.

– Svekkelsen  midlertidig, og dessuten skal selskapet omsider kjøpe de resterende 80 prosentene av ÔoB, forteller Heyerdahl.

– ÔoB omsetter for 4 milliarder kroner, og bruttomarginen ligger 12-13 prosentpoeng lavere enn for Europris, så her burde lønnsomheten kunne bedres mye.

Bedre enn fryktet

Et tredje selskap, Borregaard, sendte ut et resultatvarsel i desember, men gjorde det bedre enn fryktet i fjerde kvartal.

Ebitda økte med 8 prosent i fjor, tross volumfall og høye lagre i europeisk kjemikalieindustri. Heyerdahl mener dette viser hvor attraktiv selskapets forretningsmodell og salgsevne er.

Så kommer Schibsted. Det nylige salget av Adevinta og News Media bidro til at aksjens prising steg til nær det historiske snittet, men forvalteren mener et nivå mer på linje med internasjonale konkurrenter er mer logisk.

– Det representerer 30 prosent ytterligere oppside, sier han.

– Dessuten venter jeg et utbytte på omtrent 100 kroner per aksje til våren.

«En voldsom start»

– Kongsberg Gruppen har hatt en voldsom start på 2024, hovedsakelig fordi selskapet har vokst seg inn i en litt krevende verdsettelse, fortsetter forvalteren.

– Aksjen handler 18 ganger 2025-inntjeningen, som er ned fra 23 ganger for 2023.

Sterk ordreinngang i forsvarsvirksomheten, samt en kraftig økning av denne virksomhetens produksjonskapasitet, bidrar til at man bør eie Kongsberg Gruppen de neste par årene, ifølge Heyerdahl.

 

Anbefalinger

  • Odfjell Drilling
  • Europris
  • Borregaard
  • Schibsted
  • Kongsberg Gruppen
  • FIRST Opportunities eier alle disse aksjene.

Børsintervju Finansavisen februar 2024.