Hopp til innhold
Nyhet, Video

FIRST Norden Fokus videopresentasjon

02.03.20

FIRST Norden Fokus er et litt annerledes fond. Jeg stoler aldri på hva selskaper eller andre forteller og antar. Det er heller ingen grunn til å tro at jeg selv har større ekspertise til å vurdere markeder, bransjer eller trender og heller ikke gjenkjenne om selskaper har ledende produkter, unik kompetanse, vinnende organisasjonskultur, god forretningsmodell eller sterk ledelse noe bedre enn andre har.

Det eneste jeg stoler på er nøytral og faktabasert måling av selskapenes kvalitet og risiko gjennom reelle resultater og prestasjoner over lang tid, noe jeg gjør gjennom en egenutviklet modell. Og når det er sagt, er det umulig for meg å be noen stole på meg, uten at jeg selv kan vise til faktiske resultater og prestasjoner over lang tid. Da møter jeg meg selv i døra. So far so good. FIRST Norden Fokus har hatt drøyt 15% avkastning sitt første halve år. Selv om det ikke er noe å skamme seg over, er det åpenbart altfor kort tid til å tilskrive noe som helst annet enn flaks Så gi meg litt tid bare, 10-15 år kan være et utgangspunkt for å måle hvor godt fondet faktisk er. I mellomtiden er det mulig for de som er interesserte å se en 4 minutters video som beskriver filosofien i litt inngående.

Les mer om FIRST Norden Fokus her.