Hopp til innhold
Nyhet, Video

FIRST-podden #4 – AI-gründeren Øyvind Grotmol snakker om Chat-GPT og kunstig intelligens

10.05.23

Øyvind Grotmol har siden tidlig 2000-tallet hatt en eventyrlig karriere innen teknologibransjen som gründer, leder, investor, ingeniør og styremedlem i Norge og utlandet. Siden 2013 har han jobbet i økende grad med kunstig intelligens med blant annet helse- og finansløsninger.

Chat-GPT har gitt oss alle et innblikk i hva kunstig intelligens kan gjøre! Hvorfor ser AI-markedet ut til å eksplodere nå – og ikke for fem år siden eller om fem år? Hvilke «byggeklosser» måtte på plass for å muliggjøre dagens kraftfulle løsninger? Kan kunstig intelligens virkelig løse mange av de utfordringene som vi trenger løsninger på, som for eksempel kreftbehandlinger, utvikling av fusjonsenergi eller klimaløsninger? Og kan virkelig kunstig intelligens utslette menneskeheten?

Lytt på den ekstra lange utgaven av FIRST-Podden der Øyvind Grotmol kommer med sine betraktninger!

Lytt til podcasten på Spotify eller Apple Podcast.

FIRST Impact investerer i selskaper som leverer løsninger til mange av de utfordringene verden står overfor i dag; avkarboniseringen av samfunnet, innovative helsetjenester, kunstig intelligens og 5G.

Selskapene FIRST Impact investerer i kjennetegnes ved at de over tid leverer solid avkastning på egenkapitalen, har robuste balanser og betydelig vekstpotensiale.

Vurderer du å investere i bærekraftfond, kan du lese mer om FIRST Impact her.