Hopp til innhold
Nyhet

Gode selskaper forblir ofte gode

01.11.21

Det finnes to typer investorer: De som ikke kan time markedet og de som vet de ikke kan time markedet. Jeg hører komfortabelt hjemme i den siste gruppen, sier porteføljeforvalter Jonas Heyerdahl i FIRST Fondene til E24.

Han er overbevist om at sannsynligheten for at gode selskaper forblir gode er større enn at dårlige selskaper snur trenden og blir gode selskaper.

Blant selskapene han har troen på nå er det flere store, kjente selskaper notert på Oslo Børs.

AF Gruppen er et av Norges ledende entreprenørselskaper med lang historikk.

Selskapet har levert en historisk årlig vekst på rundt 12 prosent med en kapitalavkastning på 45 prosent, forteller Heyerdahl.

Om du tror på selskapets 2024-mål med 40 milliarder topplinje og syv prosent margin, får du en dobling av dagens aksjekurs med samme multippel.

– I tillegg kommer utbytte i perioden. Et fint selskap å eie over tid, mener jeg, sier Heyerdahl.

– Et godt case også for 2022

FIRST Fondene har vært investert i Kongsberg Gruppen i mange år og regner med å være det også i årene som kommer.

Kongsberg Gruppen består av tre deler; Kongsberg Aerospace og Defence (KDA), Kongsberg Maritime (KM) og Kongsberg Digital (KDI).

– Med en historisk høy ordrebok på 41,2 milliarder kroner og god utvikling i alle tre divisjoner synes vi dette ser ut som et godt case også for 2022, sier Heyerdahl.

Det tredje selskapet han anbefaler er IT-konsulentene i Bouvet.

Han viser til at selskapet, i likhet med AF Gruppen, har en lang og god historikk på Oslo Børs.

– Etterspørselen etter digitale tjenester er sterkt voksende og en trend som vil fortsette i overskuelig fremtid. Med en historisk årlig vekst på 15 prosent, en kapitalavkastning på 60 prosent og netto 600 millioner kroner kontanter på balansen, ser dette fortsatt ut som et veldig attraktivt selskap, sier Heyerdahl.

Aksjen har gått bra i mange år, men Bouvet har fortsatt bare en markedsandel på fem prosent, så her er det mer å gå på, mener forvalteren.

Dette er et utdrag fra artikkel skrevet av E24 28.oktober: Les hele saken her.