Hopp til innhold
Nyhet, Tema

Hvorfor taste regnskapstall? Gjest Magnus Fjelldal

06.03.24

Et av spørsmålene jeg oftest får i forbindelse med FIRST Veritas, er hvorfor jeg gidder å taste regnskapstall. Kan jeg ikke bare hente det ut fra Bloomberg, eller enda bedre, kan ikke AI fikse det for meg?

Vel, regnskaper er subjektivt og det er nødvendig med menneskelig avstemming. Jeg vil jo selvfølgelig ha et datagrunnlag som er så identisk og sammenlignbart som mulig på tvers av selskaper og sektorer, sånn at jeg jeg ikke feilallokerer kapital på bakgrunn av dette.

Så selv om jeg i FIRST Veritas ønsker å høste faktorpremier basert på QAPR-strategien (Quality at a Reasonable Price), så er ikke FIRST Veritas et tradisjonelt faktorfond.

I podcasten her med Magnus Fjelldal snakker vi om viktigheten av denne regnskapsavstemminga samt hvordan vi faktisk går fram når vi taster regnskapstall.

Link til Podcasten finner du her.