Hopp til innhold
Nyhet

Markedet er for lite opptatt av mulige nedsidefaktorer

30.09.21

Generelt er dagens skyhøye profittmarginer ikke bærekraftige, ifølge FIRST-forvalter Jonas Heyerdahl. Selv søker han underprisede selskaper med sterke markedsposisjoner.

Markedet er for lite opptatt av mulige nedsidefaktorer, hevder forvalteren av aksjefondet FIRST Opportunities, Jonas Heyerdahl. Dagens prising krever i praksis dagens ekstremt lave rentenivå kombinert med god fremtidig vekst.

Forvalteren tror heller ikke at det seneste kvartalets skyhøye profittmarginer vil vedvare, ettersom de skyldes en innhenting i kjølvannet av coronakrisen.

FIRST Opportunities investerer i Norges beste selskaper og utelukkende når forholdet mellom avkastning og risiko virker optimalt, sier han. Derfor jobber vi mye med selskapenes risiko, som vi mener er viktigere enn oppsiden.

Porteføljen inneholder blant annet Sonans, som forvalteren kaller «et veldrevet og lite syklisk selskap».

Det har en robust balanse og en god posisjon i et marked som vokser jevnt og trutt med etterspørselen etter høyere utdanning, forklarer Heyerdahl. Andre kvartal var litt svakt, som følge av at flere studenter valgte utdanning på nettet i stedet for på campus, men dette var coronadrevet og vil normaliseres.

Også Komplett er blant favorittene. Viktige pluss her er selskapets 15 prosent vekst, fornuftige balanse og sterke markedsposisjon samt at det har bransjens laveste kostnader.

Coronamedvinden Europris har hatt ventes å avta, men butikkjeden har siden 2014 tatt 60 prosent av markedsveksten og økt sin markedsandel fra 37 til 45 prosent, fortsetter forvalteren. Like for like sank inntektene i andre kvartal med 7 prosent, halvparten så mye som fryktet, samtidig som bransjestatistikken for juli og august peker klart opp.

Ifølge Heyerdahl er aksjen ennå relativt billig, med en direkteavkastning på 5 prosent og en P/E på 12 for 2021.

Dessuten gir Lekekassen-kjøpet en ny og spennende vekstmulighet, sier han.

Etterspørselen vokser

Videre nevner Heyerdahl Self Storage Group. Han opplyser at det norske markedet for minilagre ennå er i en ganske tidlig fase, men at etterspørselen øker og selskapets belegg allerede er 90 prosent. Både inntjeningen og lagermassen vokser godt, og belåningen er forholdsvis lav, tilføyer forvalteren. Et fragmentert marked i vekst er alltid spennende.

Til slutt kommer AF Gruppen, der ledelsens nye mål er å øke omsetningen til minst 40 milliarder kroner i 2024.

Med en 7 prosent margin får du med dagens aksjekurs 100 prosent avkastning pluss utbytte på veien, forteller Heyerdahl. Gitt selskapets imponerende historikk er forholdet mellom risiko og oppside attraktivt.

Anbefalinger

  • Sonans
  • Komplett
  • Europris
  • Self Storage Group
  • AF Gruppen

Skrevet av Finansavisen september 2021.

Les mer om FIRST Opportunities her.