Hopp til innhold
Nyhet, Tema, Video

#pengepodden – Duell om kvalitetsaksjer: Thomas Nielsen vs. Roger Berntsen

20.06.24

I denne #pengepodden-episoden får du høre en uhøytidelig duell om kvalitetsaksjer mellom Roger «Bull Berntsen» og Thomas Nielsen, porteføljeforvalter i First Veritas. Debattleder er spareøkonom Bjørn Erik.

Thomas og Roger er begge selverklærte kvalitetsinvestorer. De foretrekker selskaper med stabil og høy avkastning på egenkapitalen – og som har lav gjeldsgrad. Men de har likevel valgt å investere i svært ulike selskaper. Det skyldes at de definerer kvalitetsaksjer noe ulikt, noe du får høre mer om.

Thomas utviklet en egen regneark-modell som finner kvalitetsaksjer. Han ser på syv ulike finansielle nøkkeltall som han mener definerer kvalitet.

Roger har en litt annen tilnærming. Han ser ser mer på myke verdier som ledelse, selskapets strategi, markedsdominans (moat) og lignende.

Recap fra duellen i mars 2022

(fra 22:05) Trofaste lyttere vil huske at vi haddeen lignende duell i #pengepodden i mars 2022.Den gang trakk Thomas og Roger frem tre av sine favoritt-kvalitetsaksjer, og de diskuterte kvalitetene på disse.

Bjørn Erik lister opp avkastningen på disse seks aksjene, og konkluderer med at Thomas har vunnet første runde. To av hans tre favoritter, Novo Nordisk og Bahnhof, har knust referanseindeksen i perioden. Alle de tre «gamle» favorittaksjene til Roger, EquinorNorsk Hydro og Tomra, har tapt mot Norden-indeksen i perioden siden mars 2022. Hør Thomas’ og Rogers forklaring.

Nye favoritt-kvalitetetsaksjer: Bouvet, Kongsberg Gruppen, Pandora og Aker ASA

(fra 35:42) Det norske konsulentselskapet Bouvet er en av de største posisjonene i Thomas sitt fond First Veritas. Hør hvorfor Thomas mener Bouvet er et kvalitetsselskap.

Roger lurer på hvor mye Bouvet kan vokse, og hvordan AI vil påvirke forretningsmodellen til selskapet.

De andre selskapene som diskuteres er Kongsberg Gruppen, Pandora og Aker ASA.

Interesserte kan laste ned foilene som blir vist under sendingen her.

240617-Pengepodden-Kvalitetsaksjer-v5Last ned

 

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Abonner via Spotify