Martin Molsaeter Finansavisen

Tema - 21.10.2019

Lønnsom solnedgangsinvestering

Investorer, banker og selskapene selv har satt bremsen på for nye oljeutbygginger i frykt for effekten av økt globalt fokus på miljø. Det tar tid å redusere oljeetterspørselen. Solnedgangsindustrien og aksjen kan derfor stå overfor en svært lønnsom periode.

Iluustrasjonsbilder 031218 036 Msm

Markedskommentar - 03.10.2019

Markedskommentar september

Aksjemarkedene steg i september, først og fremst som følge av noe mer positive signaler rundt handelsavtale-forhandlingene mellom Kina og USA. Videre utvikling på dette feltet samt Brexit-utfall representerer risikofaktorer i det korte bildet men disse er behørig diskutert, og i det minste delvis inndiskontert, i markedene. Vi tror det er mest sannsynlig at en videre og mer alvorlig økonomisk nedgang i USA først kommer i 2021, og uansett vil den fortone seg som mild i forhold til finanskrisen i 2008.

Martin Molseter First Fondene

Tema - 16.09.2019

Sov i ro med verdiaksjer

Verdiaksjer har ikke vært billigere mot høymultippelselskaper på 70 år i USA. Verdiaksjer er priset lavere enn medianen siden 1950. Historisk har det vært et klart kjøpssignal.

Thomas Nielsen Finansavisen 2019

Tema - 10.09.2019

​I FIRST Norden Fokus forholder vi oss kun til fakta

I FIRST Norden Fokus forholder vi oss kun til fakta og leter ikke etter informasjon som bekrefter våre egne synspunkter. Vi er overrasket over at finansmarkedet velvillig lar selskapene slipper billig unna med sine ubalanserte fremstillinger av virkeligheten.

En mer lesevennlig versjon av artikkelen finner du under.

Les mer om FIRST Norden Fokus her

I Stock 49771484 Large

Markedskommentar - 04.09.2019

Markedskommentar august

Etter en svak åpning i begynnelsen av august er markedene nå om lag tilbake til utgangspunktet ved månedsstart. Makroøkonomiske nyheter har samtidig vært på den svake siden gjennom siste måned. I tillegg har den politiske risikoen økt, både i form av økt sannsynlighet for hard Brexit og faren for en lengre uløst handelskonflikt.

Martin Molseter August 3

Tema - 13.08.2019

Styr unna Lottoaksjene

Vi mennesker drømmer å bli rike. Resultatet er for mange «lottoaksjer» i porteføljen. Det gir nok bedre odds for gevinst enn lottokuponger, men du blir nok ikke rik av det.