Capturehenry

Tema - 15.03.2019

Se Henry Grepstad bli intervjuet av Karl Oscar Strøm hos Pareto

Se Henry Grepstad bli intervjuet av Karl Oscar Strøm hos Pareto i forbindelse med at FIRST Rente ble kåret til vinner i kategorien "norske renter" i Morningstar Fund Awards 2019.

First Rente Award 2

Tema - 08.03.2019

And the winner is...

FIRST Rente vinner av Morningstar Fund Awards 2019 i kategorien "norske renter".

Morningstar uttaler:

«Kampen om å bli nominert innenfor de ulike kategoriene har vært tett i år også»

«Prisen er utviklet for å anerkjenne sterke resultater i året som gikk, men fordi vi ikke ønsker å anerkjenne flaks, så tar vi også hensyn til avkastning og risiko siste 3 og 5 år. I tillegg ser vi på enkeltårene for å se om fondet har stukket seg ut i negativ retning for å luke ut disse fra prisutdelingen. Det er også en sterk vekt på risiko i den kvantitative delen, noe som gjør at forvaltere som bommer på nedsiderisikoen har vanskelig for å komme opp på listene i utgangspunktet. Vi ser det også er slik at gjengangerne ofte har fokus på lavere risiko.

Captureerwerwerwerwerwwe

Tema - 01.03.2019

FIRST Fondene styrker forvalterteamet med ansettelse av Thomas Nielsen

FIRST Fondene vokser videre. I høst styrket vi vårt forvalterteam med ansettelsen av Jonas Heyerdahl. Han har kommet godt i gang med vårt nye fond, FIRST Norge Fokus.

Vi styrker nå laget ytterligere, og er svært fornøyde med å ha fått Thomas Nielsen med på laget. Thomas har lang erfaring fra finansbransjen og har tidligere jobbet som porteføljeforvalter og analytiker i ODIN Forvaltning, Carnegie, Fondsfinans, Kaupthing og Pareto.

Thomas Nielsen er ansatt som porteføljeforvalter og tiltrådte 1.mars. Vi er nå i en prosess med å etablere ett til to nye spennende fond. Disse vil som våre andre fond være aktivt forvaltede, med fokuserte porteføljer. Prosessen med etablering har startet og vi håper å komme med informasjon om lansering av fondene i midten av 2019.


Capturemoringstar

Tema - 28.02.2019

FIRST Rente er nominert til Morningstar Fund Awards 2019

FIRST Fondene er stolte over at FIRST Rente er nominert til Morningstar Fund Awards 2019, innen kategorien beste norske rentefond.

Resultatene offentliggjøres 7. mars.

Iluustrasjonsbilder 031218 019 Msmb

Tema - 25.02.2019

På vei ut av skammekroken

Råvareaksjer har begynt å røre på seg. Det samme gjelder mange aksjer i energisektoren. Men mange er fortsatt i skammekroken. Seadrill er en av dem.


Portretter 031218 003 Msmmmmmsmallfarger

Tema - 21.01.2019

Skamplettsektorene fra 2018 kan bli stjernene i 2019

Råvarepriser har vært svake, og aksjene har vært enda svakere. Disse sektorene fikk «skamplett» stempel på seg i desember og ble gruset rett før nyttår. Nå tror jeg fjorårets tapere kan bli årets vinnere.