FIRST Impact April 2021

Markedskommentar - 30.04.2021

FIRST Impact - Kort om klimaødeleggende prosjekter og karbonfrie forretningsmodeller

Teknologiselskaper viser vei i bærekraftsarbeidet, mens Norge subsidierer klimaødeleggende prosjekter.

FIRST Impact 2021

Markedskommentar - 23.04.2021

FIRST Impact - Videopresentasjon v/Ole André Hagen

FIRST Impact forvalter Ole André Hagen går igjennom siste dagers nyheter om at EU og USA forplikter seg til dramatiske kutt i CO2 de neste 9 årene. Er dette mulig? Og hvordan kan man posisjonere investeringsporteføljen til å ta hensyn til vinnerne og taperne av omleggingen til et mer bærekraftig samfunn?

FIRST Impact Solar Power

Analyse - 19.04.2021

Ny prisrekord for solenergi i Saudi Arabia

Saudi Arabia annonserte i forrige uke en innkjøpskontrakt for solenergi til en pris på $10.4 per MWh med det lokale selskapet ACWA Power. Dette tilsvarer rundt 9 øre per kWh, hvilket selv nordmenn som er vant til billig kraft, skjønner er ekstremt lavt.

FIRST Veritas april 2021

Analyse - 15.04.2021

FIRST Veritas - videopresentasjon (april 2021)

FIRST Veritas investerer utelukkende i selskaper med bevist overlegen kvalitet. Dette høres latterlig opplagt ut og er noe de fleste sier, likevel er det mange som enten ikke vet hva kvalitet er, eller rett og slett ikke gjør det de sier. Hvem eier ellers alle selskapene som ikke er førsteklasses? Solid verdiskapning gjennom inntjeningsvekst og utbytte bidrar til at tiden jobber for oss.

Martin Mølsæter FIRST

Tema - 07.04.2021

Comeback for Martin Mølsæter

I mange år knuste Martin Mølsæter markedet med fondet FIRST Generator, før alt kollapset i 2018 med et fall på 26 prosent, etterfulgt av nytt år med underprestering sammenlignet med indeks.

Thomas Nielsen

Analyse - 29.03.2021

Mål risiko riktig

Avkastning er lett å måle og vi kan lese det av på nettet, i avisen eller på tekst-TV hver dag. Jeg synes det er viktig å skille mellom høy avkastning og god avkastning. Om jeg setter penger på rødt på ruletten på casino og treffer (48.6% sannsynlighet), får jeg 100% avkastning. Høy, men neppe god avkastning.