Nyheter

FIRST Impact Solar Power

Analyse - 19.04.2021

Ny prisrekord for solenergi i Saudi Arabia

Saudi Arabia annonserte i forrige uke en innkjøpskontrakt for solenergi til en pris på $10.4 per MWh med det lokale selskapet ACWA Power. Dette tilsvarer rundt 9 øre per kWh, hvilket selv nordmenn som er vant til billig kraft, skjønner er ekstremt lavt.

FIRST Veritas april 2021

Analyse - 15.04.2021

FIRST Veritas - videopresentasjon (april 2021)

FIRST Veritas investerer utelukkende i selskaper med bevist overlegen kvalitet. Dette høres latterlig opplagt ut og er noe de fleste sier, likevel er det mange som enten ikke vet hva kvalitet er, eller rett og slett ikke gjør det de sier. Hvem eier ellers alle selskapene som ikke er førsteklasses? Solid verdiskapning gjennom inntjeningsvekst og utbytte bidrar til at tiden jobber for oss.

Martin Mølsæter FIRST

Tema - 07.04.2021

Comeback for Martin Mølsæter

I mange år knuste Martin Mølsæter markedet med fondet FIRST Generator, før alt kollapset i 2018 med et fall på 26 prosent, etterfulgt av nytt år med underprestering sammenlignet med indeks.

Thomas Nielsen

Analyse - 29.03.2021

Mål risiko riktig

Avkastning er lett å måle og vi kan lese det av på nettet, i avisen eller på tekst-TV hver dag. Jeg synes det er viktig å skille mellom høy avkastning og god avkastning. Om jeg setter penger på rødt på ruletten på casino og treffer (48.6% sannsynlighet), får jeg 100% avkastning. Høy, men neppe god avkastning.

FIRST Generator Global Focus 2021

Markedskommentar - 22.03.2021

Investorbrev - FIRST Generator og FIRST Global Focus

Jeg har lyst å skrive noen ord om forvaltningen i mine fond nå på 1-årsdagen for bunnpunktet for fondene 23. mars 2020 på slutten av koronakrakket på børsen.

Martin First Fondene Kommentar

Markedskommentar - 15.03.2021

Glem glamouraksjer, kjøp de stygge andungene

Glem investeringsstiler som har fungert så bra det siste tiåret med fallende renter og knapphet på vekst. Vi står overfor et nytt investeringsregime med stigende renter, hvor vekstaksjer vil tape. Glamouraksjenes tid er forbi. Kjøp de stygge andungene. Kjøp energi og bank.