Thomas Nielsen Finansavisen november 2021

Analyse - 16.11.2021

Thomas Nielsen om regnskapspynt, markedet og fakkeltog hos Thon

Forvalter Thomas Nielsen i FIRST Fondene kunne tenkt seg å presse litt på Olav Thon Eiendomsselskap for å få tilbakekjøp.

Thomas Nielsen nov 2021

Markedskommentar - 15.11.2021

BYNN Postcast med Thomas Nielsen

Hvordan takle motgang, stole på historien og finne de beste selskapene.

FIRST Veritas november 2021

Analyse - 03.11.2021

FIRST Veritas oppdatering

Videooppdatering av FIRST Veritas med forvalter Thomas Nielsen.

FIRST Impact Tesla Hertz

Markedskommentar - 27.10.2021

«Tesla – the trillion dollar baby»

Tesla ble mandag verdsatt til mer enn 1,000 milliarder dollar. I denne uken tar vi en liten gjennomgang av fenomenet Tesla og hva som kan forklare oppgangen!

FIRST Fondene september 2021

Tema - 24.09.2021

FIRST Impact videopresentasjon -Høye elektrisitetspriser gir boost til fornybar energi!

  • Rekordhøye naturgasspriser gir rekordhøye elektrisitetspriser i Europa.
  • Konsumenter vil investere i energieffektivisering.
  • Elektrisitetsprodusenter vil vri seg bort fra avhengighet av upålitelig tilgang til naturgass fra Russland og LNG markeder og investerer heller i billig fornybar energi.

FIRST Impact

  • FIRST Impact er et bærekraftfond som skiller seg fra ESG- tilnærmingen de fleste liknende fond og institusjoner har i dag. Vi fokuserer på selskaper som leverer løsninger til mange av de utfordringene verden står overfor i dag; avkarboniseringen av samfunnet, innovative helsetjenester, bruk av ny teknologi som kunstig intelligens og 5G, og nye bærekraftige løsninger for å sikre matvareproduksjon.
  • Det trenger ikke være noen avveining mellom «verdi» og «verdier» - snarere ser vi utrolig mange spennende investeringsmuligheter for løsningsselskapene.
  • Vi mener at selskaper som løser noen av disse utfordringen både har bedre utsikter til god vekst og lønnsomhet og vil ha høyere risiko-justert avkastning.
  • Selv om verden står overfor store utfordringer, spesielt knyttet til global oppvarming, så er vi fremtidsoptimister ved at vi ser at sterk politisk vilje, tilgjengelig og moden teknologi og lønnsomhet i prosjekter faktisk gir en roadmap til en bedre verden – og selskapene våre vil levere meget gode tall og avkastning ved å levere løsninger som muliggjør dette!

Vi har et globalt mandat og ser først og fremst etter ledere innenfor sine segmenter og som har en etablert track-record både for teknologi og forretningsmodell

Les mer om FIRST Impact her.

Peter Harald M FIRST Fondene

Seminar - 10.09.2021

FIRST Fondene seminar m/Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud 8.september 2021

Her kan du se FIRST Fondene videopresentasjon fra 8.september 2021 med foredragsholdere Harald Magnus Andreassen (Sparebank1 Markets) og Peter Hermanrud (privat investor).