Nyheter

FIRST podden 4

Markedskommentar - 10.05.2023

FIRST-podden #4 - AI-gründeren Øyvind Grotmol snakker om Chat-GPT og kunstig intelligens

Øyvind Grotmol har siden tidlig 2000-tallet hatt en eventyrlig karriere innen teknologibransjen som gründer, leder, investor, ingeniør og styremedlem i Norge og utlandet. Siden 2013 har han jobbet i økende grad med kunstig intelligens med blant annet helse- og finansløsninger.

FIRST Impact

Markedskommentar - 04.04.2023

Solid avkastning med bærekraftige investeringer

Tabellen under viser avkastning i bærekraftfond siste 12 måneder (pr. 04.04.2023).

FIRST Impact

Markedskommentar - 09.01.2023

FIRST Impact oppsummerer 2022

Videopresentasjon av FIRST Impact som oppsummerer 2022. Svakt negativt i et tøft marked, men bedre enn referanseindeks. Gode utsikter gitt eksponering mot vekstmarkeder og lav prising av porteføljen med P/E under 10x.

Energy

Markedskommentar - 16.12.2022

FIRST Impact - Gjennombrudd i fusjonsenergi og IEA oppjusterer fornybarestimater

FIRST Impact feiret i går 2-årsdagen. Fornybar energi er i sterk vekst og analysebyråene har fulltidsjobb med å øke estimatene. Samtidig gjør forskningen på fusjonsenergi nye gjennombrudd – der man nå jobber med å gjenskape prosessene bak solenergi på jordkloden.

FIRST Impact forside

Markedskommentar - 01.12.2022

FIRST Impact videopresentasjon - månedstall og avkastning YTD

Videoppdatering på FIRST Impact. Denne gangen med kommentarer til månedstall og avkastning så langt i år.

FIRST Impact forside

Markedskommentar - 17.11.2022

FIRST Impact - Varmepumper er hot!

Varmepumper er HOT !

Kanskje vurderer du å kjøpe en varmepumpe? FIRST Impact har i hvert fall valgt å kjøpe aksjer i selskaper som lager varmepumper.

FIRST Impact

  • FIRST Impact er et bærekraftfond som skiller seg fra ESG- tilnærmingen de fleste liknende fond og institusjoner har i dag. Vi fokuserer på selskaper som leverer løsninger til mange av de utfordringene verden står overfor i dag; avkarboniseringen av samfunnet, innovative helsetjenester, bruk av ny teknologi som kunstig intelligens og 5G, og nye bærekraftige løsninger for å sikre matvareproduksjon.
  • Det trenger ikke være noen avveining mellom «verdi» og «verdier» - snarere ser vi utrolig mange spennende investeringsmuligheter for løsningsselskapene.
  • Vi mener at selskaper som løser noen av disse utfordringen både har bedre utsikter til god vekst og lønnsomhet og vil ha høyere risiko-justert avkastning.
  • Selv om verden står overfor store utfordringer, spesielt knyttet til global oppvarming, så er vi fremtidsoptimister ved at vi ser at sterk politisk vilje, tilgjengelig og moden teknologi og lønnsomhet i prosjekter faktisk gir en roadmap til en bedre verden – og selskapene våre vil levere meget gode tall og avkastning ved å levere løsninger som muliggjør dette!

Vi har et globalt mandat og ser først og fremst etter ledere innenfor sine segmenter og som har en etablert track-record både for teknologi og forretningsmodell

Les mer om FIRST Impact her