Hopp til innhold
Nyhet

Ubon Partners kjøper seg inn i FIRST Fondene AS

15.03.18

Pressemelding

Ubon Partners kjøper seg inn i FIRST Fondene AS. FIRST Fondene har gjennom sin aktive forvaltningsfilosofi vokst kraftig de siste årene.

Oslo 15. Mars 2018 – Ubon Partners kjøper Nansen Capital Partners aksjer i FIRST Fondene AS. Ubon Partners ønsker å investere ytterligere i FIRST Fondene for å sikre god avkasting i eksisterende fond, lansere nye attraktive produkter og sikre solid rådgivning.

De ansatte i FIRST Fondene beholder sine aksjer i selskapet.

«Vi har sterk tro på at flinke, aktive fondsforvaltere kan levere attraktiv avkastning i konkurranse med indeksfondene. FIRST Fondene er et godt eksempel på det. FIRST har levert svært gode forvaltningsresultater over lengre tid, og flere fond har 5 stjerner fra Morningstar. Mange av fondene har vært i avkastningstoppen i sine respektive kategorier over de siste årene. Vi ønsker å videreutvikle FIRST Fondene til å bli det ledende, uavhengige, aktive forvaltningsmiljøet med base i Norge.” sier Geir Olsen i Ubon Partners.

FIRST Fondene ble etablert i 2007 og skilt ut av Swedbank i 2016. Fondene har siden det vokst kraftig. FIRST Fondene forvalter nå NOK 6,5 milliarder i aksje-, obligasjons- og allokeringsfond, samt diskresjonære mandater for sine kunder. FIRST Fondenes «DNA» har fra starten vært en aktiv forvaltingsfilosofi og rådgivning rundt aktivaallokering.

Forvaltere og andre ansatte i FIRST Fondene har investert egne midler både i selskapet og fondene.

«Vi ønsker å bygge det beste forvaltningsmiljøet i Norge og vi ser nå aktivt etter nye forvaltere og rådgivere som kan være med på ferden videre. Ubon Partners langsiktige investeringshorisont og kapitalbase bidrar til at vi kan videreutvikle vår posisjon som en innovativ og god partner for våre kunder», sier Erik Haugland, daglig leder i FIRST Fondene.

«Vi ser frem til å få Ubon Partners med på laget. De har en god track record på å skape verdier gjennom aktivt eierskap. Vi har en stor mulighet foran oss, og vi skal fortsette å jobbe knallhardt for å levere god avkastning til våre kunder», sier Martin Mølsæter, partner i FIRST Fondene.

«Med Ubon får FIRST Fondene en institusjonell eier med kapasitet og kapital til å videreutvikle virksomheten til beste for kunder og ansatte», sier Kjell Skappel i Nansen Capital Partners.

Kjøpet av aksjene i FIRST Fondene er avhengig av godkjenning fra Finanstilsynet, noe som er forventet i løpet av kort tid.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Erik Haugland, daglig leder FIRST Fondene AS: +47 916 04 458

Pressemelding – Ubon Partners kjøper seg inn i FIRST Fondene AS

Pressemelding First Fondene Ubon Partners